Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Soonwaldsteig: Eichberg - Ohligsberg 21,5km.

GPS

Deze keer hebben we de auto geparkeerd in Rheinbollerhutte en lopen we het bos in, onder de Hochsteinchen langs naar de Eichberg, waar onze laatste route is geëindigd.
Vanaf de Eichberg volgen we weer de Soonwaldsteig. Het gaat bergopwaarts naar het natuurreservaat Katzenkopf, waar veel oude beukenbomen staan. We lopen langzaam verder omhoog naar de top van de Hochsteinchen (648 m) waar een uitzichttoren staat die we kunnen beklimmen. Vanaf de top hebben we weer een prachtig uitzicht over de omgeving.
Dan gaan we in een lange afdaling naar Rheinbollerhutte en het Guldenbachdal. We steken een oude spoorbaan over en lopen langs de autobaan A61 die we even later, via een viaduct, kruisen.
Direct daarna lopen we weer door de bossen, via een steile klim, boven omhoog en komen uit bij Emmerichshutte.
Hierna gaat het verder bergopwaarts en komen we op het hoogteplateau van Kandrich waar een drietal windmolens staan. We lopen in een boog over dit plateau langs de windmolens en wandelen door de bossen weer verder naar de Ohligsberg. Daar hebben we een prachtig uitzicht over het Rijndal en het natuurgebied Taurus aan de overzijde van de Rijn.
Omdat hier op de Ohligsberg ons deel van de Soonwaldsteig eindigt lopen we, via een breed bospad, terug omlaag naar Rheinbollerhutte.

Hochsteinchen
Oude spoorbaan
Kandrich
Ohligsberg
Boshutte