Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Soonwaldsteig: Ellerspringhutte - Eichberg 22km.

GPS

Nadat we de auto geparkeerd hebben op de wandelparkeerplaats Schanzerkopf (L242) tussen Dorrebach en Argenthal, lopen we over een breed bospad, in een dikke mist, richting de Ellerspringhutte.
We volgen de Landrichtweg, een breed bospad, waarna we weer in de mist bij Ellerspringhutte uitkomen, het eindpunt van de vorige wandeling.
Vanaf deze Ellerspringhutte volgen we weer de Soonwaldsteig bergopwaarts over smalle paadjes naar het hoogste punt van deze route, de Ellerspring van 657 meter hoog.
Boven op de top van deze berg staat de Fernmeldeturm, een toren voor het telefoonverkeer, die door de dikke mist nog net te zien is. Daarna dalen we af naar het beschermde natuurgebied Glashutter Wiesen in het Grafenbachdal. Het pad loopt eerst over vele kleine paden, dwars door de bossen en daarna volgt de route enkele brede bospaden.
Onderweg passeren we verschillende kleine waterstromen die de bospaden soms behoorlijk drassig maken. Op sommige plaatsen zelfs een hoogveen gebied. Ondertussen is de mist opgelost en schijnt de zon weer.
Dan bereiken we de eerder genoemde parkeerplaats Schanzerkopf, steken de L242 over en vervolgen onze route naar de top van de Schanzerkopf op 643 meter hoogte. Hier, op deze top, staan een drietal zendmasten. Bij de Schanzerkopfhutte hebben we een prachtig uitzicht over de noordkant van het Soonwald richting de Moezel.
We vervolgen onze route wederom door de bossen naar de Eichberg waar we voor deze dag stoppen met de Soonwaldsteig. We lopen terug naar de eerder genoemde parkeerplaats waar onze auto staat.

Rennweg
Fernmeldeturm
Schanzerkopf
Picknick Eichberg
Eichberg