Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Soonwaldsteig: Henau - Ellerspringhutte 23km.

GPS

Deze keer parkeren we de auto op de wandelparkeerplaats Ellerspring, tussen Winterbach en Tiefenbach aan de L108.
Over de Rennweg, een breed bospad, lopen we door de bossen naar de L229. Daarna een klein stukje over deze rustige weg en dan links richting Koppenstein (K62) waar we de vorige keer waren geëindigd.
Vanaf de K62 lopen we al snel het bos in en even later lopen we over een grote glooiende weide naar de bossen en het dal van de Asbach. Via een klein houten bruggetje steken we dit kleine stroompje over en even later passeren we de Anthoniskapel.
Daarna volgt een lange klim naar de Alteburg met zijn stenen toren op 620 meter hoogte. Ook deze toren is weer te beklimmen en ook hier hebben we weer een geweldig uitzicht over de omgeving.
Over een brede kam met veel beukenbomen loopt de Soonwaldsteig verder. Vanaf hier is het de volgende kilometers alleen maar bos. Naaldbossen afgewisseld met loofbomen bepalen de komende tijd het gezicht. We volgen weer een heuvelrug en via kleine smalle paadjes loopt de Soonwaldsteig verder. Op enkel plaatsen kruisen we de eerder genoemde Rennweg.
Af en toe wandelen we langs hekken, dit zijn kleine stukken beschermd natuurgebied die hier in het grote natuurpark Soonwald liggen.
Na de Runde Tanne, een plek in het bos, komen we weer uit bij de L108 en de wandelparkeerplaats Ellerspring.

Soonwald
Anthoniskapel
Alteburg
Panoramazicht
Asbach