Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Soonwaldsteig: Teufelsfelshutte - Henau 22km.

GPS

Nadat we de auto hebben geparkeerd op de parkeerplaats vlak voor Konigsau (B421) lopen we door de bossen omhoog.
Onderweg zien we alweer diverse reeën in de verschillende kleine grasweiden.
Verder bergopwaarts wandelen we door de bossen naar de Teufelsfelshutte waar we de vorige keer geëindigd waren.
Hierna gaat het bergopwaarts en komen we bij de top van de Teufelsfels (567 m) waar een uitzichttoren staat. Vanaf de top van de toren hebben we een geweldig uitzicht over de omgeving.
Rondom de toren liggen grote rotsblokken, vanaf nu loopt er een speciaal voor de Soonwaldsteig aangelegd pad over de rotsen en keien waarbij we onderweg enkele oude grensstenen passeren.
Dit rotspad blijven we voorlopig een tijdje volgen tot het uitzichtpunt Blickenstein. We lopen hier over de rug van de berg Wormrarther Hohe (597 m) en hebben aan beide zijde uitzicht op de omgeving.
Daarna volgt de afdaling naar de vallei van de Simmerbach en via de brug steken we deze rivier over. We volgen nog even de oevers van deze rivier en daar begint een steile klim van 275 meter bergopwaarts over rotsblokken en langs kwartsietrotsen. Halverwege deze klim passeren we een fraai uitzichtpunt boven de Simmerbach vallei.
De klim loopt boven langs de steengroeve Henau. Ook hier hebben we soms weer fraaie uitzichten over de omgeving. Daarna beginnen we aan het laatste deel van de klim, naar de toren van de burchtruïne Koppenstein.
Deze toren, de Belfort gelegen op 539 meter hoogte, is eveneens te beklimmen en vanaf het dak hebben we weer een geweldig uitzicht.
Daarna dalen we af naar de K62 bij Henau waar we de Soonwaldsteig voor deze dag verlaten. We lopen naar Henau en daarna, door de weides, dalen we af naar Konigsau waar we eerder deze etappe begonnen.

Teufelsfels
Grenssteen
Simmerbach
Koppenstein
Uitzicht Belfort