Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Soonwaldsteig: Hahnenbachtal - Teufelsfelshutte 18,5km.

GPS

Vandaag hebben we de auto geparkeerd op de wandelparkeerplaats, vlak voor Bruscheid (K5).
Vanaf deze parkeerplaats lopen we naar beneden en komen weer bij de oevers van de Hahnenbach, waar we de vorige etappe waren gestopt.
We steken de Hahnenbach over en lopen door de glooiende akkerweides langs de Hahnenbach en zien onderweg weer regelmatig verschillende reeën.
Bij Neumühle steken we de weg over, nu volgt een forse klim omhoog door de bossen die uiteindelijk wordt beloond met een fraai uitzicht op de kasteelruïne van de Schmidtburg.
We passeren enkele kleine tunnels door de rotsen en even later komen we bij de leisteengroeve Herreberg. In de berg is ook een mijn die bezocht kan worden.
Al snel na de leisteingroeve komen we bij de Keltische nederzetting Altburg, het betreft hier een nagebouwde Keltische nederzetting. Even later passeren we op kleine afstand de kasteelruïne Schmidtburg, die we uiteraard ook even bezoeken.
Daarna vervolgen we onze weg langs de Hahnenbach, via een water belevenispad en passeren nog enkele grotten.
Dan verlaten we het dal van de Hahnenbach en beginnen aan een lange klim naar de Teufelsfelshutte (567 m). Eerst lopen we door de bossen en later over glooiende akkervelden, steeds verder omhoog. Na de akkervelden lopen we weer een bosgebied binnen en uiteindelijk bereiken we de Teufelsfelshutte.
Hier verlaten we voor deze dag de Soonwaldsteig en dalen af door de bossen, richting Bruscheid en passeren we onderweg nog de oude steengroeve van de Kochemeberg en komen dan weer uit op de K5 bij de wandelparkeerplaats.

Tunnels
Mijn Herreberg
Ruine Schmidtburg
Keltendorp
Hahnenbachtal