Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Soonwaldsteig: Kirn - Hahnenbachtal 19,5km.

GPS

De Soonwaldsteig begint in Kirn, bij het station van deze plaats. Voor het station ligt de Infokiosk van het Naheland waar folders, kaarten en boeken te verkrijgen zijn.
Na het station lopen we een rondje door de binnenstad van Kirn en zien we enkele vakwerkhuizen. Daarna verlaten we de stad langs het riviertje de Hahnenbach.
We klimmen flink bergopwaarts naar de burchtruïnes van de Kallenfels terwijl we onderweg fraaie uitzichten hebben over de omgeving.
Daarna dalen we omlaag om even later, via een pad met veel informatieborden over de bossen, weer omhoog te klimmen naar het Schloss Wartenstein. Vanaf de panoramaterassen hebben we weer fraaie uitzichten over de omgeving en het Hahnenbachtal.
Vervolgens dalen we af naar het plaatsje Hahnenbach om even later weer fors omhoog te klimmen met wederom fraaie uitzichten over het Hahnenbach- en Steinbachtal. Onderweg passeren we vele rustpunten zodat we van het uitzicht kunnen genieten.
Dan dalen we weer af naar de oevers van de Hahnenbach en we passeren verschillende kleine akkerweides waar we vaak reeën zien.
Op het punt waar we de Hahnenbach oversteken verlaten we voor deze dag de Soonwaldsteig en lopen langs de stille weg terug naar het dorpje Hahnenbach en gaan verderop, door de bossen, weer terug naar Kirn.

Bahnhof Kirn
Kirn
Kallenfels
Schloss Wartenstein
Hahnenbach