Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Soonwaldsteig 83km.

GPS
RouteInformatie

De Soonwaldsteig is 83 km lang en loopt in het Nahe-dal van het idyllische Hahnenbachtal bij Kirn naar het romantische Rijndal bij Bingen. "Kom in het avontuurlijke", zo luidt de folder over de Soonwaldsteig.
Zeker niet overdreven want de Soonwaldsteig heeft heel wat te bieden en te zien onderweg.
Wandelen over kwartsietbergruggen met soms forse klimmetjes, vaak over glooiende hoogvlakten met fraaie uitzichten. Langs vele ruïnes en kastelen, verschillende uitzichttorens en punten alsmede culturele monumenten maken deze route inderdaad tot een avontuurlijke tocht. De route is in mei 2009 geopend en heeft een uitstekende bewegwijzering die voldoet aan het Duitse wandelkeurmerk.
In dit gebied, waar vroeger de staatslieden op jacht gingen, leven nu vele dier- en plantensoorten. En in het najaar, toen wij de route liepen, was het een scala aan gekleurde bomen en struiken. Verder voert de route over vele bergkammen en hellingen met rotsblokken. Vanaf de vele uitzichttorens en punten heeft men steeds weer geweldige uitzichten op de omgeving.
De route gaat grotendeels door het natuurpark Soonwald Nahe en ruim 40 km van deze route, in de Lutzelsoon en de Grote Soon, voert de Soomwaldsteig door geen enkele nederzetting en kruist slechts een enkele, weinig bereden weg. De rugzak moet voor deze tocht wel goed gevuld zijn en openbaar vervoer is hierdoor ook bijna niet te vinden !!!
Hierdoor hebben wij de Soonwaldsteig opgedeeld in een aantal rondwandelingen, steeds een stuk van de route gelopen om daarna, via een omweg, weer terug te lopen naar de auto.