Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Oppenhausen: Ehrbachklamm 10km.

GPS
RouteInformatie

De start is op de wandelparkeerplaats aan de K120 in Oppenhausen.
Hier staat ook een informatiebord over deze wandeling uit de serie Traumschleifen.
Via een aanlooproute wandelen we over een onverhard pad tussen de akkervelden naar het beginpunt even buiten Oppenhausen.
Vanaf hier volgen we onverharde paden over een heuvelachtig terrein. Eerst langs verschillende akkervelden en daarna door een klein bosgebied.
Dan beginnen we aan een lange afdaling naar de Ehrbachkloof en aangekomen bij de Ehrbach zien we een oude watermolen uit 1800, de Eckmühle. Vanaf hier gaan we voorlopig een pad langs de Ehrbach volgen.
We passeren al snel de eerste kleine watervallen en het wandelpad wordt ook al snel smaller en smaller. Op sommige plakken wordt het al klauteren over de rotsen langs de Ehrbach en zijn er staalkabels gespannen om ons houvast te geven.
Onderweg zien we ook op verschillende plekken ijzeren trappetjes of klimtreden op onze wandelroute die langs de Ehrbach blijft lopen. Op enkele plekken zijn ook houten bruggen aangebracht en onderweg stroomt de Eltesbachelchen in de Ehrbach.
Vlak voor de Rauschenmühle verlaten we de kloof en klimmen fors omhoog waarbij we verschillende uitzichtpunten passeren op o.a. Schloss Schöneck en de ruine van Rauschenburch.
Bij het rots- en uitzichtpunt Petersley hebben we nog een fraai uitzicht over de omgeving.
Bij de Sonnenplatz passeren we een bosgebied dat voor kinderen is omgebouwd tot verschillende speelplaatsen.
We lopen verder door de bossen en komen weer bij de akkervelden waarna we terug lopen naar het beginpunt van deze zeer fraaie en klautervolle wandeling.

Akkervelden
Ehrbach
Ehrbachklamm
Ehrbachklamm
Schloss Schöneck