Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Kastellaun: Burgstadtpfad 8km.

GPS
RouteInformatie

De start is op de parkeerplaats aan de Sudstraße net buiten Kastellaun.
Vlak bij het begin staat een informatiebord over deze wandeling uit de serie Traumschleifen.
Vanaf het begin lopen we direct de bossen in en blijven we een smal pad door de bossen volgen.
Na enige tijd komen we op een wandel leerpad. Hier staan o.a. een aantal boomstammen met daarin de namen van de boomsoorten en daar tegenover staat een houten klankspel en een insektenhotel.
We vervolgen de wandeling door de bossen over kleine smalle paadjes en lopen even laten langs een Joods kerkhof.
We volgen daarna weer een stuk van het wandelleerpad en lopen steeds verder de bossen in. We steken een weg over en lopen een tijdje langs de bosrand met rechts uitzichten over het Soonwald in de verte.
Dan lopen we weer de bossen in en na enige tijd passeren we een grote picknickhut met een kinderspeelplaats midden in de bossen.
Even later passeren we een ruime picknickplek en lopen via een paar bruggetjes langs een aantal vijvers en het moerasgebiedje van de Seerosen Teich.
Enige tijd later komen we weer bij een picknickhut met verschillende banken, hier begint het 900 meter lange Kyrillpfad. Op 18 januari 2007 raasde de storm Kyrill over dit deel van Duitsland, die heel wat schade aanrichtte waardoor o.a. in dit stuk bos de bomen plat gingen. Deze bomen heeft men gewoon laten liggen en tussen de omgewaaide bomen heeft men een avontuurlijk leerpad aangelegd dat onder en over de omgewaaide bomen loopt d.m.v. verschillende trappetjes en houten vlonders.
Na het Kyrillpad loopt de wandeling terug naar het beginpunt van deze wandeling.

Burgstadtpfad
Wandelleerpad
Joods kerkhof
Seerosen Teich
Kyrillpfad