Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Wandelen in de Hunsrück.

De Hunsrück is een gebergte dat ligt in de deelstaat Rheinland-Paltz en een klein deel in Saarland.
Bepaalde delen van het gebergte hebben eigen namen zoals het Idarwald, het Soonwald, het Binger Wald, het Schwarzwälder Hochwald en het Osburger Hochwald. Een deel van het gebergte wordt beschermd en maakt deel uit van het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald.
De Hunsrück wordt in het noord-westen begrensd door de rivier de Moezel, in het westen door de Saar, in het oosten door de Rijn en in het zuid-oosten door de rivier de Nahe.
De Hunsrück en het aansluitende Naheland in het zuiden zijn nog ongerepte natuurgebieden. De hoogste berg is de Erbeskopf (816m) dat tevens het hoogste punt van de Rheinland-Pfalz is.
De natuur wordt gevormd door bossen, velden en vele grote en kleine rivierdalen en in de kleine dorpjes als Simmern, Kastellaun of Kirchberg zijn vele vakwerkhuizen te bewonderen.
Het gebied heeft een heleboel fascinerende attracties: oude watermolens naast kabbelende beekjes, machtige kastelen, ruïnes en vele middeleeuwse vestingwerken en romantische plaatsen zoals Herrstein of Kastellaun waar men wordt herinnerd aan lang vervlogen tijden.
Een zeer bijzondere attractie is de hangbrug Geierlay. Sinds de opening in 2015 heeft de 360 meter lange Geierlay-brug meer dan een miljoen bezoekers getrokken. Deze machtige hangbrug is alleen te voet te bereiken, vanuit de dorpen Mörsdorf of Sosberg. In Mörsdorf is ook een bezoekerscentrum over de hangbrug en de omgeving. Er worden rondleidingen gegeven door de natuur, die hier nog wild en ongerept is.

Wandelen:
In de Hunsrück vinden we vele wandelpaden, die stuk voor stuk zeker de moeite waard zijn om te lopen. Bekende lange afstandswandelingen zijn b.v. de Moezelsteig, de Saar-Hunsrück-Steig en de Soonwaldsteig.
Maar in dit gebied liggen ook vele fraaie 1 daagse wandelingen, de serie wandelingen als b.v. de Traumpfaden en Traumscheileifen zijn prachtig om te lopen.
Het netwerk van Traumscheileifen omvat meer dan 100 verschillende wandelingen in het wandelgebied van de Saar-Hunsrück. Naast ruim 30 Traumscheileifen in de Hunsrück zijn er ook ruim 40 Traumscheileifen in het Saarland en ruim 10 in het Moezel-Saargebied. Uit deze serie liggen nog enkele wandelpaden in gebied van de Nahe en het Rijndal.
Meer avontuur vinden we in de berg- en ravijnwandelingen die liggen in het gebied van de Ehrbachklamm en de Baybachklamm.

Ga ook hier eens wandelen, probeer het en geniet van de plekjes waar
je anders met grote snelheid voorbij gaat.........!!!