Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Boppard: Mittelrhein-Klettersteig 6km.

GPS
RouteInformatie

De start is op de parkeerplaats St. Remigus-platz in Boppard.
Hier staat ook een informatiebord over deze wandeling uit de serie Traumschleifen.
We lopen onder de spoorbaan door en gaan bij het infobord over deze route rechts en beginnen direct over een smal paadje te klimmen.
Na een kleine klim komen we bij een keuze punt, de wandelvariant of de klettervariant. Onderweg zullen we vaker deze keuze tegenkomen.
We gaan langzaam omhoog en hebben rechts een fraai uitzicht op de Rijn en de stad Boppard onder ons.
Het pad loopt licht de berg op en het uitzicht over de Rijn en Boppard wordt steeds panoramischer. Op de klim omhoog hebben we onderweg steeds weer verschillende keuzen wandelvariant of klettervariant.
De route klimt steeds verder omhoog en op verschillende plekken hebben we uitzichtpunten over het Rijndal en de Vierseenblick.
Na een prachtig panoramisch uitzicht "Fesserhöhre" lopen we door een dicht naaldbos naar het uitkijkpunt "Engelseiche". We lopen hier door een bosgebied en na een schuilhut passeren we het mountainbike "Dirt Park" en komen bij het restaurant Vierseenblick.
Onderweg op dit deel van de route passeren we ook enkele grote houtsnijwerken.
Vanaf hier volgen we het pad over de "Hamm view" naar het terras van Gedeonseck waar we weer een prachtig panoramisch uitzicht hebben over het Rijndal en de grote bocht in de Rijn (Rheinschleife).
Na nog een paar bospaden komen we bij een stoeltjeslift. Hier begint een rotsige pad en gaan we afdalen naar het beginpunt in het Mühltal.

Infobord
Rijndal
Keuzebord
Boppard
Houtsnijwerk