Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Strohn: Lavabomberoute 17km.

GPS

Wij beginnen deze wandeltocht vanaf de parkeerplaats bij het kratermeer, Holzmare.
We lopen direct de bossen in en komen daarna op een sprookjespad, waar we regelmatig langs het pad een houten boekwerk tegenkomen met een sprookjesverhaal.
Daarna lopen we naar boven en komen bij het bijna opgedroogde kratermeer van Dürresmare, waar we bijna helemaal omheen lopen.
We lopen daarna langs enkele graanvelden en bij een picknickplaats wandelen we de bossen weer in, naar de Elzerathberg (452m).
Daarna komen we weer in een open terrein en hebben een fraai uitzicht op de omgeving en het plaatsje Strohn, waar we via enkele slingerbochten naartoe afdalen.
In Strohn lopen we rond de kerk en komen bij het Vulkanhaus Strohn, een klein museum over het vulkanisme in de omgeving.
Na Strohn wandelen we omhoog over de Strohnerberg (417m) en dalen weer af naar de brug over het riviertje de Alfbach. Hier bij een parkeerplaats ligt een grote Lavabomb en een groot rotsblok wat in de omgeving is gevonden.
Via het Alfbachdal, lopen we eerst omhoog, langs een steenafgraving en blijven we een tijdje de Alfbach volgen. We lopen hier door een kloof langs de Alfbach, dat de langste lavastroom van Duitsland is geweest. Daarna volgen we de riviertjes de Ruchelsbach en de Sammetbach, waarna we weer uitkomen bij het kratermeer van Holzmare.
We volgen nu een tijdje de oever van dit kratermeer en komen weer uit bij het beginpunt van de fraaie wandeling.

Kerk Strohn
Lavabomb
Steenafgroeve
Alfbachkloof
Kratermeer Holzmare