Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Schönecken: Nims en Burchtwandeling 10km.

GPS

Schönecken ligt in de Eifel, vlakbij Prüm, aan het riviertje de Nims op een hoogte van ca. 450m. In het centrum staan vrij veel historische bouwwerken uit de middeleeuwen. Boven de gemeente ligt op een rotspunt de resten van een oude burcht.
Deze wandeling begint aan de Alter Markt, waar parkeergelegenheid is en loopt al snel naar de oevers van de Nims, die enige tijd wordt gevolgt tot aan het einde van de dorpskern. Vanaf dit punt lopen we het dal in van het riviertje de Schalkenbach.
Langs dit riviertje, lopen we verder het dal in en passeren de rotsformatie van Jungfraulei, bij een schuilhut.
Verderop in het dal, bij Meversruh, volgen we een ander stroompje en lopen even verder omhoog naar een boven plateau met veel grasweiden. Onderweg zien we verschillende jachthutten.
We wandelen nu geruime tijd over dit plateau door de verschillende weiden en bosgebieden en later dalen we via verschillende bochten weer af naar het riviertje de Altburger Bach, die we dan oversteken. Vanaf dit punt gaat het weer sterk heuvelopwaarts en komen we uit bij de ruine van de burcht boven Schönecken.
Vanaf deze plek hebben we fraaie uitzichten over Schönecken en de omgeving.
Daarna dalen we via vele traptreden af naar de dorpsstraat van Schönecken, waarna we weer uitkomen bij het begin punt van deze wandeling.

Nims
Jungfraulei
Boven plateau
Schönecken
Schönecken