Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Rur-Olefroute: Einruhr - Gemünd 23km.

GPS

In Einruhr, bij het Nationalpark Infopunkt begint de 3e etappe van de Rur-Olefroute.
We lopen door het pittoreske Einruhr, met zijn vele vakwerkhuizen en verlaten deze plaats en klimmen direct omhoog naar een hoger gelegen heuvelkam, waar we een fraai uitzicht hebben over Einruhr en de Rursee.
Na een aantal bospaden, dalen we weer af naar de oever van de Rursee en blijven voorlopig deze oever een tijdje volgen.
Wisselend door de struiken en soms weer open stukken hebben we fraaie uitzichten over de Rursee en passeren een paar uitzichtpunten.
Aan de voet van de Winkelenberg is het gedaan met het vlakke pad en lopen we steil bergopwaarts naar een paar fraaie uitzichtpunten. Op het laatste uitzichtpunt hebben we een mooi uitzicht over de omgeving en de stuwdam in dit meer.
We klimmen nog even door en komen op een hoogvlakte waar we in de verte de gebouwen van Vogelsang zien liggen.
Eerst passeren we nog Wollseifen, een verlaten dorp, dat lange tijd is gebruikt als militair oefenterrein, waarna we afdalen naar Vogelsang.
Vogelsang, een monumentale burcht, was vroeger een elite opleidingskamp van de Nazi's. Na de 2e wereldoorlog werd het een oefenterrein voor de Engelse en later (tot 2006) de Belgische militairen.
Na Vogelsang lopen we wisselende door bossen en struiken en passeren enkele riviertjes, waarna we aan de afdaling beginnen richting Gemünd.
We passeren nog enkele uitzichtpunten o.a. op de Schifferberg en dalen verder af naar Malsbenden. Ook hier is de route pas weer gewijzigd en steken we de Urft over en lopen aan de andere zijde van deze rivier naar Gemünd. In Gemünd steken we wederom de Urft over en komen weer aan bij het Nationalpark Tor, het startpunt van de zeer fraaie route.

Uitzicht Einruhr
Stuwdam Rursee
Wollseifen
Vogelsang
Dalzicht