Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Rur-Olefroute: Gemünd-Hellenthal 17km.

GPS

De Rur-Olefroute begint in Gemünd bij het gebouw van de Nationalpark-Tor bij de Parkallee en loopt door het centrum naar de kerk aan de oevers van de Olef, die hier in de Urft uitstroomt.
Achter de kerk lopen we snel bergopwaarts door de bossen naar de top van de Müsgeshardt (452m) en volgen tot aan Schleiden de route van de Eifelsteig. We passeren de schuilhut Kuckucksley, waar we een fraai uitzicht hebben over de plaatsjes Olef en Schleiden.
Via de Lutzenberg, met 494 meter de hoogste top van deze etappe, dalen we af naar de oever van de Olef en het plaatsje Schleiden, waar we door het centrum lopen en verder naar het klooster en Schloss Schleiden.
We klimmen weer omhoog over de flanken van de Mühlenberg en dalen even later weer af naar het plaatsje Oberhausen. Na Oberhausen loopt de route weer bergopwaarts richting de Wolfsberg, waar we te maken krijgen met een omleiding. De weg naar Hellenthal blijkt afgesloten en via de Kirchenberg lopen we via een omleidingsroute door de bossen richting Hellenthal.
Na de Kirchenberg, dalen we af naar Kirschseiffen, waarna we de oude spoorlijn oversteken en verder naar Hellenthal lopen, waar bij het Infopunkt Nationalpark deze eerste etappe van de Rur-Olefroute eindigt.

Gemünd
Kuckucksley
Schleiden
Olef
Vakwerkhuizen