Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Rur-Olefroute 62km.

GPS
RouteInformatie

De titel, zoals genoemd op de folder, is zeker niet overdreven. De Rur-Olefroute is een wandeling van ruim 62 km die loopt door zeer afwisselende delen van het Nationale Park Eifel.
Deze Rur-Olefroute kan men het beste in 3 etappes lopen:
- Gemünd - Hellenthal
- Hellenthal - Einruhr
- Eindruhr - Gemünd
Tevens zijn in de drie genoemde plaatsen voldoende overnachtings mogenlijkheden, zodat de route achter elkaar kan worden gelopen.

Vanaf Gemünd wordt in grote lijnen het riviertje de Olef gevolgd tot aan Hellenthal. Bijna de gehele route loopt door de bossen met vaak fraaie uitzichten over het dal. Regelmatig wordt er geklommen en gedaald.
Vanaf Hellenthal wordt eerst naar het hoogste punt geklommen van deze route, waarna door de bossen wordt afgedaald richting Einruhr over rotsachtige paden en langs vele riviertjes.

Vanaf Einruhr volgt deze Rur-Olefroute het traject van de Eifelsteig, eerst langs de Rursee, maar daarna omhoog over een Eifelplateau naar Wollseifen en Vogelsang. Daarna daalt de route weer af, langs kleine riviertjes en de Rur naar Gemünd.
Alle drie de etappes zijn totaal verschillend qua karakter en bijna de gehele route wordt gelopen over onverharde paden.
De route loopt geheel door het Nationale Park Eifel, waardoor onderweg verschillende natuurpaden worden gevolgd en gekruist.