Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Roetgen: Struffeltroute 11km.

GPS

Roetgen ligt in de Eifel, vlakbij Monschau. De route begint aan de voet van de dam van het stuwmeer Drielägerbachtalsperre.
Vanaf de drinkwater voorziening Filterwerk, loopt de route door de bossen naar Roetgen. Waar we een paar keer het riviertje de Vichtbach oversteken, voordat we in Roetgen aankomen.
Na Roetgen lopen we omhoog de bossen in en passeren verschillende informatieborden over de dieren en fauna in de omgeving.
We steken verschillende waterstromen over en komen bij de Schleebachgraben, een bergbeek die we geruime tijd volgen tot deze beek uitmond in de Drielägerback, waarna we deze bergbeek gaan volgen tot het kleine stuwmeer van Vorsperre.
We lopen over de stuwdam van de Vorsperre en hebben een fraai uitzicht over de omgeving.
Na dit stuwmeer lopen we opnieuw de bossen in en komen na een tijdje in een moerasachtig hoogveen gebied, waarna we dit gebied doorkruizen via verschillen knuppelpadden die boven deze moerasgronden zijn aangelegd.
Vanaf hier lopen we op het traject van de bekende Eifelsteig.
Na dit moerasachtige hoogveen gebied, dalen we af en komen bij het stuwmeer van de Drielägerbachtalsperre, daarna volgt een steile afdaling door de bossen langs de stuwdam naar het eronder gelegen Filterwerk, waar we deze route begonnen.

Filterwerk
Schleebachgraben
Knuppelbrug
Stuwmeer
Drielägerbachtalsperre