Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Meerfeld: Maar & Burchtwandeling 19km.

GPS

Vanuit Meerfeld lopen we eerst rond het kratermeer, de Meerfelder Maar, waarna we het dalgebied van de Meerbach inlopen.
We volgen de rivier, vanaf de Mariakapel door het dal tot aan het punt waar deze samen komt met de Kleine Kyll. Vanaf hier blijven we langs de Kleine Kyll lopen tot we komen aan de Heidsmühle, de oude graanmolen met verschillende visbakken.
Hier steken we de Kleine Kyll over en wandelen sterk bergopwaarts naar Manderscheid. Hier lopen we door het dorpje en dalen af naar de 2 burchten, de onder en boven Burcht.
Na de deze burchten gaat het weer stijl bergopwaarts en boven op het plateau lopen we over groene weides en dalen even later weer af naar de oevers van de Kleine Kyll en maken een uitstapje naar de watervallen bij de Germaansebrug.
Via de Wolfsschlucht, met zijn imposante rotswanden, gaan we weer bergopwaarts over een oude lavatsroom van de Mosenberg-Südkrater en blijven omhoog lopen naar de top van de Mosenberg op 517 meter hoogte, waar een uitkijk toren staat.
Vanaf hier dalen we weer naar beneden om even later weer ophoog te lopen waar we een fraai uitzicht hebben over de met water vol gelopen Windsbornkrater.
Nu dalen we rustig af en passeren het dorpje Bettenfeld, waarna we bij de Mariakapel verder afdalen in het dal waar we even later Meerfeld weer binnen lopen, waar we deze fraaie, maar pittige rondwandeling begonnen.

Meerfelder Maar
Heidsmühle
Manderscheid
Wolfsschlucht
Windsbornkrater