Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lieserpad: Wittlich - Lieser 20km.

GPS

De 3e etappe van het Lieserpad loopt van Wittlich naar het plaatsje Lieser, waar de Lieser in de Moezel stroomt.
Vanuit het centrum van Wittlich, lopen we langs de Lieser naar de buitenwijken van deze stad en via een klein industrieterrein, verlaten we Wittlich.
We lopen langs de Lieser verder en klimmen een stukje omhoog en passeren een opgraving van een oude Romeinse villa en even later passeren we de drukke A1 snelweg bij een pijlerviaduct.
Daarna lopen we door de bossen verder, door een klein dorpje en passeren even later een spoorwegviaduct. Dan wandelen we verder door de open velden en passeren een viaduct in aanbouw en komen bij de een oude spoordijk, waarop een fiets/wandelpad is aangelegd.
Deze oude spoordijk gaan we geruime tijd volgen, we passeren het plaatsje Platten, we volgen nog steeds de Lieser die regelmatig naast ons opduikt. Nog steeds lopend over de oude spoordijk, passeren we veel wijngaarden en op kleine afstand de plaatsjes Maring-Noviand en Maring.
Onderweg zien we verschillende oude wijnkastelen en wijnhoeves, die tussen de wijngaarden verscholen liggen.
Na Maring verlaten we de oude spoordijk en steken we via een oude loopbrug de Lieser over en lopen omhoog en blijven langs de Lieser lopen. Even later komt de Moezel in zicht en staan we voor het punt waar de Lieser in de Moezel uitstroomt.
Deze laatste etappe is totaal anders en zeker minder spectaculair dan de eerste 2 etappes, maar de tocht langs de Lieser naar de Moezel is hiermede volbracht.

Romeinse villa
Lieser
Wijnhoeve
Lieser/Moezel
Lieser wijngaard