Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lieserpad: Manderscheid - Wittlich 22km.

GPS

De tweede etappe van het Lieserpad, loopt van Manderscheid naar Wittlich en is veruit het mooiste deel van de route.
Met een panoramisch uitzicht over de beide burchten van Manderscheid, vervolgen wij het Lieserpad langs de flank van een heuvel.
Al snel wordt het pad smaller en lopen we langs diverse rotsformaties, waarbij op sommige plekken steile afgronden waren, waardoor er langs de route houten hekwerken waren geplaatst. We passeren even later het uitzichtpunt Robertskanzel.
Regelmatig is het nu klimmen en dalen en op enkele plekken steken we de Lieser over. Op sommige plekken is de klim en de daling redelijk steil, waardoor de term "Alpinisme" niet is overdreven.
Ook nu weer bestaat het omgevings geluid alleen nog maar uit vogelgeluiden en het wassende water van de Lieser.
De gehele route blijft klimmen en dalen en op sommige punten hebben we prachtige uitzichten op de omgeving en de Lieservallei en net nadat we de Lieser zijn overgestoken, waar de Nabbach in de Lieser stroomt, klimmen we fors omhoog en lopen even naar het uitzichtpunt, waar we weer een schitterend uitzicht hebben over de omgeving.
Bij het dorpje Schladt steken we even een weg over, maar daarna zijn het onmiddelijk weer smalle paden door de bossen, langs verschillende afgronden en rotsformaties. Bij de Alte Pleiner Mühle, besluiten we wat te gaan drinken en verlaten even de route.
Daarna vervolgen we het Lieserpad en pas vlak voor Wittlich verandert het beeld van de omgeving en zien we ineens wijngaarden en lopen we de stad binnen, uiteraard langs de Lieser.

Manderscheid
Lieserpad
Uitzichtpunt
Wittlich
Lieserpad