Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lieserpad: Daun - Manderscheid 15km.

GPS

Het Lieserpad begint bij het Kurcentrum aan de zuidzijde van Daun, officieel heet het hier Gemünden.
Eerst lopen we door het fraaie Kurpark en daarna steken we de weg over en lopen omhoog waar we gelijk een uitzicht hebben over één van de drie Gemündener Maare (Kratermeren). Daarna komen we bij de Lieser, hier nog een kleine beek en lopen langs de oevers de vallei in.
De eerste kilometer is dit nog een saai en breed wandelpad, maar als we de vallei verder inlopen, wordt het pad smaller en worden de uitzichten steeds mooier.
Het pad loopt nu regelmatig omhoog en omlaag en we steken de Lieser enkele keren over. Onderweg hebben we steeds wisselende en fraaie uitzichten op de omgeving. Het pad wordt steeds smaller en blijft continue de stroom van de Lieser volgen.
Onderweg passeren we enkele picknick hutten waarvan sommige een bijzonder fraai uitzicht hebben op de omgeving.
Soms hoog boven de Lieser kronkelt het pad zich door de bossen en langs verschillende rotsformaties. Na ruim 12 kilometer, begint het pad lichtjes te dalen en komen de 2 kastelen van Manderscheid in zicht. In Manderscheid zelf hebben we op verschillende punten, prachtige uitzichten op deze twee kastelen. We besluiten hier even van het pad af te wijken en een rondje te maken langs de 2 kastelen en langs de Lieser, die hier rond deze kastelen loopt.

Kurpark
Gemündener Maare
Lieserpad
Manderscheid
Oude watermolen