Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lieserpad 57km.

GPS
RouteInformatie

Het Lieserpad is 57 km lang en loopt van Daun, via Manderscheid, Wittlich naar het plaatsje Lieser aan de Moezel.
Deze wandeling wordt gepromoot als een wandelpad met een bijna "alpienachtig" karakter.
Laat het iets overdreven zijn, maar het komt toch aardig in de buurt en we moeten toegeven dat deze tocht langs de flanken van het diep ingesneden Lieserdal één van de mooiste en ook pittige wandeltrajecten van de Eifel is.
De route is zeer afwisselend, met vaak smalle paden over hellingen, door verlaten het bossen, ten dele over steile heuvels en dan weer via kleine bruggetjes over de Lieser.
De inspanningen worden dan ook beloond door het beleven van een fantastisch natuurlandschap.
Van Daun gaat het langs de Lieser zuidelijk naar Manderscheid en Wittlich, waarna het riviertje bij Lieser in de Moezel stroomt.
Onderweg één en al natuur met prachtige uitzichten, ver van de bewoonde wereld.

Tot Wittlich bijna geen verkeer onderweg en we komen de loofbossen bijna niet uit.
Het smalle pad slingert zich nu eens hoog boven de kronkelende rivier, dikwijls langs nauwe doorgangen langs rotsformaties, daalt dan weer af in de diepte die het snelstromende water hier in het plateau gegraven heeft, klimt vervolgens naar verschillende uitzichtpunten boven de bossen, waarbij zeker de twee burchten van Manderscheid voor een bijzonder fraai uitzicht zorgen.
Het is soms wel even klimmen, maar beslist een hele bijzonder fraaie route, het "Lieserpad".

Officieel bestaat het Lieserpad uit 2 etappes, maar wij hebben er een 3e etappe aangeplakt. Namelijk vanaf Wittlich tot aan Lieser aan de Moezel, waar de Lieser in de Moezel uitstroomt.