Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Gerolstein: Dolomietenroute 10km.

GPS

Omdat de bergtoppen boven Gerolstein erg op de structuur van de Dolomieten lijken, worden de toppen op wel de Gerolsteiner Dolomieten genoemd.
We wandelen via het wandelgebied Gerolstein uit en even later steken we de rivier de Kyll en de spoorbaan over, waarna we aan de voet van de "Dolomieten" verder wandelen. We passeren een kleine waterval die uit een bron uit de bergwand komt.
Even later zien we boven ons het kasteel de Kasselburg liggen, waar we naar toe klimmen. Op het terrien van de Kasselburg worden dagelijks vogelvlucht shows gegeven met verschillende roofvogels en daar leeft ook een roedel Wolven, die s'middags gevoed worden.
Vanaf de Kasselburg, lopen we door de groene, heuvelachtige weide door het Dolomieten massief en passeren de resten van een oude Romeinse tempel en wandelen verder langs de Papenkaule, een oude, droge vulkaankrater.
Door de bossen gaan we naar het hard van de Dolomieten en komen bij de Buchenloch, een machtige partij rotsen, waar we via een houten trap in de grot kunnen komen.
Even later passeren we een fraai uitzichtpunt en weer even later komen we opnieuw bij een tweede uitzichtpunt, de Munterley op 491 meter hoogte, waar we een fraai uitzicht hebben over Gerolstein.
Vanaf hier dalen we af en via de Unter den Dolomieten lopen we weer naar het centrum van Gerolstein, waar we deze fraaie tocht begonnen.

Dolomieten
Kasselburg
Buchenloch
Gerolstein
Buchenloch


Gerolstein: Rondwandeling Michelsbach & Kyll 17km.

GPS
Vanuit het centrum van Gerolstein lopen we door het voetgangersgebied van de Hauptstrasse tot aan de pleintje met de Leeuwenbeelden, waar we via de trappen ophoog klimmen naar de ruine van de Löwenburg.
Vanuit het centrum van Gerolstein lopen we door het voetgangersgebied van de Hauptstrasse tot aan de pleintje met de Leeuwenbeelden, waar we via de trappen ophoog klimmen naar de ruine van de Löwenburg.
Via de Mossweg lopen we langs een manege en verlaten Gerolstein. We lopen nu de bossen in en passeren even later de Büschkapelle.
Vanaf hier volgen we de borden naar de Dietzenley, het hoogste van de vulkaaneifel 617 meter hoog. Boven op deze top staat een uitkijktoren.
Via een smal pad, dalen we af naar het dorpje Büscheich, waar we naar links het dorp weer uitlopen en afdalen naar Michelsbach.
In dit dorp steken we het gelijknamige riviertje over en gaan even later naar rechts licht omhoog en blijven langs de bosrand lopen met links van ons het riviertje de Michelsbach.
Even voorbij het punt waar de Michelsbach in de Kyll uitstroomt, zouden we links de Kyll moeten oversteken via een smal bruggetje naar Mulenbach, echter tot onze verbazing was deze brug weggehaald. Waardoor we besloten om rechtdoor langs de oever van de Kyll terug te lopen naar Gerolstein.
Na enige tijd liepen we langs een klein stroompje alsmaar omhoog de bossen in waar we na een lange tijd van omhoog lopen links dit watertje konden oversteken.
Na een keer links en rechts gegaan te zijn, ging het pad in een lange afdaling richting Gerolstein. Voor het riviertje de Rassbach, nemen we het pad naar links waarna we uitkomen bij de begraafplaats, die we oversteken om aan de andere zijde naar links te gaan.
Bij de weg aangekomen gaan we naar links en direct in de eerste bocht weer naar recht het bos in waar we op een driesprong van paden het linkerpad nemen tot aan de bosvijver, waar we links omhoog lopen en na enige tijd weer uitkomen op de Mossweg bij de manege een bekend punt aan het begin van de wandeling. We volgen de Mossweg heuvelafwaarts en wandelen terug naar Gerolstein.

Büschkapelle
Dietzenley
Michelsbach
Bosvijver
Gerolstein