Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Eiserfey: Kakushöhle 9km.

GPS

Vanaf de Alterweg in Eiserfey, waar voldoende parkeergelegenheid is, lopen we over de Alterweg richting de kerk.
Vlak voor de kerk gaan we links omhoog en lopen een bos/weidegebied in met uitzichten op Eiserfey en de omgeving.
We blijven het pad om de berg heen volgen en zien het dorpje Vollem in het dal liggen. Na een tijdje komen we op een smalle asfaltweg en volgen dit asfaltweggetje rechts naar beneden. We steken eerst de Urley Bach over en komen dan bij het riviertje de Veybach. Rechts voor de Veybach zien we een deel van een Romeins Aquaduct.
Daarna lopen we een klein stukje terug en lopen naar Urfey, waarna we in Urfey het pad links omhoog nemen naar de kerk van Weyer. Bij de kerk aangekomen lopen we naar links en volgen het pad door de weilanden, waarna we rechtdoor de bossen inlopen.
Hier komen we in het gebied van de Kakushöhle, verschillende grotten zijn hier uitgehouwen in de ruim 20 meter hoge rotswanden. Deze grotten zijn door de Neanderthalers en Kelten bewoond geweest.
Na een bezoek aan deze Kakushöhle lopen we weer terug naar het pad boven op de berg en vervolgen de route over een heuvelachtig terrein en dalen weer af over het pad naar de Alterweg. Dan lopen we weer terug naar het beginpunt van de route.

Romeins Aquaduct
Kerk Weyer
Kakushöhle
Kakushöhle
Kakushöhle