Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ahrsteig: Bad Neuenahr-Ahrweiler - Ehlinger 12km.

GPS

Deze 8e etappe van de Ahrsteig begint in Bad Neuenahr-Ahrweiler en loopt naar Ehlinger.
Bij de Lourdeskapelle aan de Bachemer Bach beginnen we deze etappe van de Ahrsteig en lopen we al snel omhoog over verschillende bospaden.
Daarna volgen we een pad tussen de wijngaarden door en lopen nog verder omhoog naar de Karlsberg met een hoogte van 221 meter.
We lopen verder door de bossen soms omlaag en dan weer een stuk omhoog en passeren een 2-tal schuilhutten.
Na enige tijd passeren we een waldkletter park en onderweg zien we verschillende keren beeldhouwwerken (uit bomen gehakt) van verschillende diersoorten.
De bossen blijven nog steeds ons uitzicht bepalen en even later klimmen we naar de top van de Neuenahrer Berg (310m). Op deze berg staat een uitkijktoren die beklommen kan worden. We dalen daarna weer af en nadat we een weg zijn overgestoken volgt er een flinke afdaling een dal in van de Idienbach. Onder in het dal moeten we d.m.v. rotsblokken de Idienbach oversteken.
Dan volgt er weer een forse klim en dalen we daarna gelijk weer en komen bij de drukke A61 autobaan. Via een tunnel lopen we onder de autobaan door, passeren we een fraai gelegen Mariakapel en lopen naar het dorpje Heimersheim.
Na Heimersheim lopen we door open velden en door een heuvelachtig gebied. Hier hebben we fraaie uitzichten over de omgeving en na enige tijd passeren en een XXL bank, de Riesensitsbank waar we uiteraard even opklimmen.
Na deze reuzenbank lopen we nog steeds door de open velden en dalen af naar het dorpje Ehlinger waar we deze etappe beëindigen zonder dat we vandaag ook maar één glimp van de Ahr hebben gezien.

Lourdeskapelle
Neuenahrer Berg
Idienbach
Mariakapel
Riesensitsbank