Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ahrsteig: Rech-Bad Neuenahr-Ahrweiler 14km.

GPS

Deze 7e etappe van de Ahrsteig begint in Rech en loopt naar Bad Neuenahr-Ahrweiler.
In Rech steken we de Ahr over en lopen een stukje langs de oevers van de Ahr en passeren verschillende wijngaarden.
Na enige tijd komen we aan bij de brug van Steinbergsbach en steken de Ahr weer over en beginnen aan een lange klim naar de Krausbergturm op 384 meter hoogte.
We lopen eerst door een langgerekt beekdal en lopen dan links de helling op met stevige klimmetje naar de toren op de Krausberg waar een cafe is met veel picknick plaatsen.
Vanaf de top van de toren (die te beklimmen is) hebben we een wijds uitzicht over de onderliggende dalen en omgeving. Daarna klimmen we nog wat verder omhoog en komen bij de Alfred Dalmtoren met een schuilhut op 395 meter hoogte.
Vanaf dit punt volgt er een lange steile afdaling met enkele uitzichtpunten naar Walporzheim waar we de Ahr weer bereiken. Hier eindigt de verbindingsroute tussen de blauwe en de rode Ahrsteig. Vanaf nu volgen we het traject van de rode Ahrsteig tot aan Sinzig.
Na Walporzheim volgen we nog even de Ahr en lopen dan het smalle dal in van de Wingsbach. Een bezonder fraai paadje langs dit kleine beekje met verschillend bruggetjes.
Na geruime tijd verlaten we dit fraaie beekdal weer en lopen door de wijngaarden langs een oud kloostergebouw naar een buitenwijk van Ahrweiler. Al snel laten we de huizen weer achter ons en lopen over een heuvelkam een dal in en hebben een fraai uitzicht over het Ahrdal en Ahrweiler.
We lopen verder het dal in over verschillende bospaden en komen bij een Lourdeskapel langs het beekje de Bachmer Bach waar we deze etappe beëindigen.

Ahr bij Rech
Ahrdal
Krausbergturm
Alfred Dalmtoren
Beekdal Wingsbach