Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ahrsteig: Lind-Altenahr 13km.

GPS

Deze 5e etappe van de Ahrsteig begint in Lind en loopt naar Altenahr.
Langs de kerk van Lind lopen we terug naar de Krippenkapel en vervolgen de route van de Ahrsteig.
We lopen om het dorpje Lind heen, passeren de K29 en lopen door de bossen omhoog naar de Katzberg.
Daarna begint door de bossen een lange afdaling naar het Ahrdal richting Kreuzberg.
Vlak voordat we het dal bereiken naar Kreuzberg maken we even een uitstapje naar de Marien-Wallfahrtskapelle bij Pützfeld en lopen daarna terug naar Kreuzberg.
Bij het station van Kreuzberg eindigt de blauwe variant van de Ahrsteig. Hier gaan we verder met de verbindingsroute V1 die ons brengt naar het begin van de rode variant van de Ahrsteig in Walporzheim.
Omdat we het gat in de berg van de Teufelsloch (Duivelsoog) willen bezoeken hebben we gekozen voor de V1 verbindingsroute.
Na het station lopen we langs de Ahr door Kreuzberg en passeren de Burcht Kreuzberg. We blijven langs de Ahr lopen, passeren enkele viaducten en komen bij het kerkje van Altenburg waar we de Ahr oversteken. Voor ons zien we in de rotswand het gat in de rotsen van de Teufelsloch.
Na Altenburg beginnen we aan de klim naar de top van de Teufelsloch. Een fors klim brengt ons naar de eerste top en daarna lopen we over de kam verder en komen we met een laatste korte klim bij het gat in de rotsen, de Teufelsloch. Hier hebben we een fraai uitzicht over de omgeving met Kreuzberg, Altenburg en Altenahr beneden in het dal.
Even later komen we bij het Zwarte Kruis en hebben we wederom prachtige uitzichten over de onderliggende dalen en de Ahr.
Daarna volgt een steile afdaling naar de Ahr, steken deze over en lopen naar Altenahr waar we deze etappe beëindigen.

Wallfahrtskapelle
Burcht Kreuzberg
Kerkje Altenburg
Teufelsloch
Altenahr