Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ahrsteig: Schuld-Lind 17km.

GPS

Deze 4e etappe van de Ahrsteig begint bij Schuld en loopt naar Lind.
Vanaf de Schornkapelle bij Schuld lopen we door enkele bloemenweiden naar het dal van de Holzeifen en steken dit riviertje even later over.
Na enkele bospaden dalen we weer af naar de oevers van de Ahr die hier langs enkele flinke steile rotswanden stroomt.
Via een smal pad langs de Ahr lopen we daarna verder naar het plaatsje Insul.
Na Insul lopen we langs de bosrand naar het dal van de Sierscheiderbach en daarna wordt het fors klimmen door dit dal. Na de fikse klim bereiken we het dorpje Sierscheid en komen bij de kapel van dit dorpje.
Na de kapel lopen we verder omhoog door de talrijke grasvelden en hebben weer fraaie uitzichten over de omgeving.
We lopen langs de top van de Dümpelhardt, waar een vos ons pad kruist en blijven genieten van de vele fraaie en wijdse uitzichten over de omliggende dalen en toppen.
Na geruime tijd lopen we de bossen weer in en dalen af naar het dal van de Liersbach, passeren de kapel en het kerkhof van het dorpje Liers.
We steken een weg over en klimmen direct weer omhoog waarbij we weer fraaie uitzichten hebben over de dorpjes Liers en Hönningen die onder ons liggen in het dal. We passeren even later het Reissbachdal en klimmen door de bossen verder omhoog naar een hoogte plateau.
Na geruime tijd komt het dorpje Lind in zicht en lopen we naar de Krippenkapel. In deze kapel staat een fraai stuk houtsnijwerk.
Na de Krippenkapel dalen we af naar het dorpje Lind en bij de kerk eindigen we deze etappe van de Ahrsteig.

Ahrdal
Ahr
Sierscheid
Hönningen
Krippenkapel