Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ahrsteig: Aremberg-Schuld 16km.

GPS

Deze 3e etappe van de Ahrsteig begint in Aremberg en loopt naar Schuld.
Vanuit Aremberg lopen we omhoog naar de top van de Aremberg waar we een klein uitstapje maken naar de gerestaureerde kasteeltoren en ruine van het oude slot Arenberg. Deze top van 623 meter hoogte is tevens het hoogste punt van de Ahrsteig en het Ahrgebergte.
Daarna begint er een lange afdaling door de bossen over smalle paadjes naar Eichenbach en in Eichenbach steken we het gelijknamige riviertje over en klimmen weer omhoog naar de Eichenbacher Kapel.
De route loopt nu verder door het heuvelachtige Dreisbachdal met veel bloemen en vaak prachtige uitzichten over de omgeving. We passeren de Eichenbacher Berg en dalen daarna weer af naar het Ahrdal. Vlak voordat we de Ahr bereiken lopen we langs een tunnelingang van de oude spoorlijn naar Blankenheim.
Bij de Ahr aangekomen steken we deze over en klimmen aan de andere zijde van de Ahr weer omhoog. Het pad klimt steeds hoger over smalle rotspaden. Links hebben we steeds prachtige uitzichten over het Ahrdal.
We blijven het bochtige dal van de Ahr op deze hoogte een tijdje volgen waarbij stalen kabels soms een handje helpen bij de korte klimmetjes over de smalle en steile rotspaden.
Na geruime tijd komt Schuld in zicht en dalen we af naar deze plaats. We passeren de kerk en steken de Ahr weer over. Naast ons ligt hier ook de oude spoorbrug van de eerder genoemde spoorlijn die met een tunnel weer de berg inloopt.
We lopen door Schuld langs de Ahr en klimmen even later weer flink omhoog naar een uitzichtpunt hoog op de kale rotsen boven Schuld. Vanaf hier hebben we weer een fraai uitzicht over Schuld en de Ahr.
Daarna dalen we weer af naar de Schornkapelle waar onze etappe voor deze dag eindigt.

Kasteeltoren Arenberg
Kapel Eichenbach
Dreisbach dal
Oude spoorbrug
Schuld