Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ahrsteig: Blankenheim-Reetzer Mühle 7km.

GPS

Omdat we s'morgens vanuit Nederland naar Blankenheim zijn gereden begonnen we na de lunch aan deze eerste korte etappe van de Ahrsteig.
Deze 1e etappe van de Ahrsteig begint in Blankenberg waar de bron ligt van de Ahr en loopt naar de Reetzer Mühle.
Midden in Blankenheim, een tiental meters lager dan de plaatselijke kerk, ontspringt onder enkele huizen de Ahr. Rond de bron van de Ahr zien we vele vakwerkhuizen, waaronder een hotel, de kerk en het plaatselijke museum. Op een pleintje in het centrum staat het routebord van de Ahrsteig.
Daarna lopen we langs de Ahr die door Blankenheim stroomt en lopen naar het Schwanenweiher, een groot meer met enkele recreatie voorzieningen waar de Ahr door heen stroomt.

Na dit meer lopen we langs de Ahr, passeren een kleine watermolen en blijven langs de Ahr die het dal instroomt. We lopen hier over het trace van een oude spoorbaan.
Bij het riviertje Mühlheimerbach verlaten we de Ahr en lopen omhoog en passeren even later een oud spoorweg viaduct. Daarna lopen we het dal in van het riviertje de Lochensiefen en klimmen we omhoog naar een hoogte plateau. Boven aangekomen hebben we een fraai uitzicht over de uitgestrekte velden en dalen we weer af door de bossen.
Via verschillende bospaden blijven we afdalen en komen weer op het trace van de oude spoorbaan naar Blankenheim. Even later bij de Reetzer Mühle beëindigen we deze eerste etappe van de Ahrsteig.

Ahrbron
Blankenheim
Schwanenweiher
Lochensiefen dal
Hoogte plateau