Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Wolfdelle 10,4km.

GPS
RouteInformatie

De Wolfsdelle begint op de marktplein in het dorpje Rhens, is 10,4 km lang en in totaal wordt er 317 meter geklommen.
Vanaf de stadspoort van Rhens lopen we naar het Mühlental en komen we al snel langs de oevers van de Mühlenbach.
Even later steken we de Mühlenbach over en klimmen langzaam omhoog langs de flanken van het Mühlental en passeren de Nicolauskapel.
Boven aangekomen, op het hoogteplateau van Wolfsdelle, lopen we door de verschillende akkerlanden en passeren een kapel.
We passeren de Kieselberg en voorbij het uitzichtpunt van de Kriesenkopf lopen we een bosgebied binnen bij het riviertje de Ahrbach dat we een stukje gaan volgen.
Even later steken we de Lendersbach over en de bossen blijven hier voorlopig ons gezichtsveld bepalen.
Aangekomen bovenaan het dal van de Kripperbach hebben we ineens uitzicht over de Rijn en het Rijndal. In de verte zien we het fraaie kasteel Marksburcht.
Vanaf nu wordt het afdalen door het dal van de Krippersbach en blijven we regelmatig uitzicht houden op het Rijndal. Via smalle steile paadjes blijven we dalen en krijgen we even later uitzicht over wijndorpje Rhens en wederom over de Rijn. Even later passeren we de St. Antoniuskapel.
Dan maken we een klein uitstapje en komen bij de Königsstuhl. Ooit werd hier, in het jaar 1400, "Ruprecht von der Pfalz" als eerste koning van Duitsland gekozen. De koningen na hem namen plaats op de Königsstuhl en legden daar de eed van trouw af.
Dan dalen we verder af en komen weer bij de stadsmuur en poort van Rhens, het beginpunt van deze wandeling.

Kieselberg
Rijndalzicht
Rhens
Königsstuhl
Stadspoort Rhens