Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Wanderather 12km.

GPS
RouteInformatie

De Wanderather begint bij de kerk in het dorpje Baar-Wanderath, is 12 km lang en in totaal wordt er 304 meter geklommen.
Bij de kerk van Wanderath beginnen we dit droompad en lopen langs de kerk.
Daarna dalen we af via een smal pad door verschillende weidevelden en lopen even later langs het gehucht Freilingen.
Dan lopen we heuvelopwaarts naar de Hohe Warte en hebben prachtige uitzichten op de omgeving en de onderliggende dalen en bossen.
Vervolgens dalen we af naar het beekdal van de Welschenbach, in het dal aangekomen steken we de Welschenbach over en gaan een tijdje langs dit beekje dit rivierdal volgen.
Onderweg zien we enkele rotsformaties en komen we langs een gedenksteen van de heilige Sint-Jodokus. We bereiken daarna Sankt-Jost Mühle waar de bedevaartskapel St. Jost staat. Hier vlakbij ligt ook de Steengroeve Bendisberg.
Na de kapel lopen we het dal in van de Achterbach en passeren we even later de bron van Sint-Jodokus. We lopen hier ook een stukje op de Jodokuspilgerweg en weer even later passeren we een monument in de rotsen van de Zwarte Madonna.
We lopen nu nog steeds door het dal van de Achterbach en blijven dat nog een tijdje volgen. Vlak voor het gehucht Acht klimmen we omhoog en hebben we even later fraaie uitzichten over de omgeving en het dorpje Acht.
Dan dalen we weer af naar het dorpje Welschenbach, passeren een bron en lopen weer omhoog met wederom fraaie uitzichten op de omgeving.
Na een fikse klim naar de Eichelsnick bereiken we even later weer Wanterath waar we eerder dit droompad zijn begonnen.

Kerk Wanderath
Kapel St. Jost
Steengroeve Bendisberg
St. Jodokusbron
Welschenbach