Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Waldseepfad Rieden 14,2km.

GPS
RouteInformatie

Het Waldseepfad Rieden begint bij de parkeerplaats Waldsee bij het dorpje Rieden, is 14,2 km lang en in totaal wordt er 466 meter geklommen.
Bij het infopaneel over dit Traumpfad wandelen we langs de oevers van het meer richting het dorpje Rieden.
We passeren een waterbron (Sauerbrunnen) en lopen langs enkele huizen van Rieden waarna we een waterbron passeren waar men met blote voeten doorheen kan waden.
Dan klimt het pad en lopen we boven langs Rieden naar de bossen van het Buchenhallenwald. Via verschillende paden lopen we hier door het heuvelachtige terrein van de Schorenberg en passeren verschillende akkervelden. We wandelen nu steeds verder omhoog richting de Gänsehalsturm die we al van verre zien staan.
In het Nadelwald klimmen we via een serpentinenpad verder naar de top op 575 meter en komen bij de Gänsehalsturm die we via ruim 100 treden kunnen beklimmen naar een uitkijkplateau. Vanaf dit punt hebben we een fraai panoramisch uitzicht over de omgeving, Rijndal, Moezeldal en de verschillende Eifeltoppen.
Na de Gänsehalsturm lopen we door de bossen van het Mischwald naar de Gänsehalshutte en komen we bij een ander Traumpfad de "Vier-Berge-Tour" en even later klimmen we naar het uitzichtpunt Maifeldblick en hebben een fraai uitzicht op de Vulkaaneifel.
Dan beginnen we aan een lange afdaling door de bossen van het Laubwald en hebben we wisselend uitzicht op de omgeving en passeren we het uitkijkpunt Udelsheck.
Vanaf hier blijft het pad dalen en komen we na verschillende bospaden weer bij de Waldsee van Rieden waar we dit Traumpfad begonnen.

Waldsee Rieden
Sauerbrunnen
Rieden
Gänsehalsturm
Maifeldblick