Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Waldschluchtenweg 11,5km.

GPS
RouteInformatie

De Waldschluchtenweg begint bij de parkeerplaats Feisternachbachtal bij het dorpje Vallendar, is 11,5 km lang en in totaal wordt er 296 meter geklommen.
Vanaf de parkeerplaats aan de L309 lopen we het fraaie Feisternachbachtal in en blijven het onverharde pad langs de Feisternachbach een tijdje volgen.
Na enige tijd bereiken we een klein stuwmeer met een picknickhut en steken we de Feisternachbach over naar de andere oever.
Even later steken we weer de Feisternachbach over en lopen we omhoog naar de Saustallkopf en blijven door de bossen omhoog lopen langs de Puschenkopf op 265 meter hoogte.
Vlak voor het plaatsje Höhr-Grenzhausen, bij de bosrand zien we een informatie bord over een Romeinse toren die hier heeft gestaan. Daarna lopen we weer de bossen in en dalen af naar het dal van de Kühlbach.
In het dal van de Kühlbach aangekomen komen we bij de Bembermühle. De Kühlbach stroomt hier door enige kleine waterplassen wat nu forellenvijvers zijn. Tevens staat hier onder een grote boom de Bembermühlerkapel verscholen.
We vervolgen onze wandeltocht door de bossen en komen weer in het stroomgebied van de Feisternachbach die we weer een klein stukje gaan volgen. Daarna klimmen we weer omhoog en bereiken na een lange klim de Kuckuckberg op bijna 300 meter hoogte.
Na de Kuckuckberg dalen we weer af door het Kathedralenwald naar het dal van de Hirzbach en bij de Hirzbach aangekomen gaan we deze een tijdje volgen tot we bij de L309 aankomen. Deze steken we over en lopen naar de Hillscheiderbach.
Nadat we de Hillscheiderbach zijn overgestoken blijven we het beekdal van de Hillscheiderbach volgen. Wisselend gaat het pad omhoog of omlaag met verschillende bochten.
Onderweg zien we verschillende kleine meertjes waar de Hillscheiderbach doorheen stroomt. Na enige tijd komen we bij het Pension Forellenhof, een oude boerderij met kapel gelegen aan een groter meertje.
Daarna blijven we nog steeds het dal van de Hillscheiderbach volgen en komen na geruime tijd weer uit bij de Feisternachbach en de parkeerplaats waar we deze wandeling begonnen.

Feisternachbachtal
Picknickhut
Höhr-Grenzhausen
Waldschluchtenweg
Bembermühlerkapel