Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Wacholderweg 8,8km.

GPS
RouteInformatie

De Wacholderweg begint bij de Wacholderhutte bij het dorpje Langscheid, is 8,8 km lang en in totaal wordt er 264 meter geklommen.
Vanaf de parkeerplaats van de Wacholderhutte lopen we over een weidepad en hebben fraaie uitzichten over het dorpje Langscheid dat onder ons in het dal ligt.
De route loopt verder over de Wabelsberg, wisselend over weidevelden of kleine bosgebieden. Onderweg blijven we wijdse uitzichten houden over de omgeving.
Via een kleine klim bereiken we de top van de Büschberg en blijven we nog steeds genieten van de vele uitzichten over de Oosteifel. Op de top van deze Büschberg ligt de heidetuin Büschberg, een gebied vol met heideplanten die staan aangegeven met verschillende naambordjes.
Dan bereiken we de bossen en beginnen we door dit bosgebied, over brede bospaden een lange afdaling met vele bochten naar het dal van de Nette. Onderweg hebben we weer verschillende uitzichten over kleine weidevelden die gelegen zijn tussen de bossen. Op deze kleine weidevelden zie je vaak herten grazen.
Na het Nettetal, beginnen we aan de klim naar de Wabelsberg en na enige tijd klimmen over een smal klein pad, bereiken we een picknickhut. Na de picknickhut passeren we een kleine speelplaats voor kinderen gelegen op de bosrand, waarna de Wacholderhutte, het beginpunt van deze wandeling weer in beeld komt.

Langscheid
Wegwijzer
Heidetuin
Eifelblik
Picknickhut