Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Vulkaanpad 7km.

GPS
RouteInformatie

Het Vulkaanpad begint bij de sporthal in Ettringen, is 7 km lang en in totaal wordt er 235 meter geklommen.
Vanaf de parkeerplaats bij de sporthal gaat de route door de buitenwijk van Ettringen, heuvelopwaarts en even later "beklimmen" we de Ettringer Beltberg.
Op de top hebben we een fraai en wijds uitzicht over de omgeving, hier staan ook enkele informatieborden.
Het pad gaat nu verder over de kam van de berg en even later dalen we af naar een akkerland en passeren een oude opslagplaats voor springstoffen.
Dan klimmen we weer omhoog en onderweg zien we verschillende grotten die in deze rotswand zijn uitgehouwen. Deze Sieben Stuben geeft, via vele informatiepanelen, een overzicht van het ontstaan van deze grotten. We passeren een uitzichtpunt en lopen langs de rand van een steengroeve verder omhoog tot aan de top waarna we weer afdalen en een weg oversteken.
Dan dalen we verder af en vanaf hier lopen we regelmatig tussen verschillende rotspartijen door. We passeren verschillende rotswanden en in de wanden zijn diverse klimhaken bevestigd. Ook hier staan langs de route verschillende informatiepanelen met uitleg over deze rotswanden en over de ontginning in de vroegere jaren. We passeren ook regelmatig oude stukken rails en kranen die vroeger bij de ontginning zijn gebruikt.
Dan lopen we een bosgebied in en passeren een rotstekening van Junker Schilling, een ridder uit de Middeleeuwen en komen bij de waterbron van Hartborn. Daarna gaat het pad door de bossen verder en komen we weer bij het beginpunt van deze korte maar zeer fraaie wandeling.

Ettringer Beltberg
Sieben Stuben
Rotswanden
Junker Schilling
Hartborn