Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Virne-Burgweg 9,9km.

GPS
RouteInformatie

De Virne-Burgweg begint op de parkeerplaats bij de Gemeindehalle in het dorpje Virneburg, is 9,9 km lang en in totaal wordt er 313 meter geklommen.
Vanaf de parkeerplaats lopen we omlaag naar het riviertje de Nitzbach, die we oversteken. Daarna klimmen we omhoog naar de kerk en de erboven gelegen kasteelruïne waar we een prachtig uitzicht hebben op Virneburg en de omgeving.
We lopen over het terrein van deze kasteelruïne en dalen aan de andere zijde weer omlaag naar het dorpje, steken de weg over en klimmen weer omhoog. We volgen nu een tijdje de Nitzbachvallei tot aan een klein meertje en dan lopen we door de bossen, via een stevige klim omhoog naar de top van de Schaftberg.
Boven komen we op een hoogte plateau en hebben een fraai uitzicht op de omgevingen. Links hebben we een akkerlandschap en rechts een heideveld.
Bij een kapelletje steken we de weg over en lopen naar het natuurgebied van de Blumenrather Heide.
We lopen nu een stuk over deze heide en klimmen langzaam omhoog naar de Brauberg.
Vanaf de Brauberg hebben we weer een fraai uitzicht over de Eifel. Daarna lopen we over een rotspad met steeds fraaie uitzichten op de omgeving langzaam naar beneden het dal in van de Nitzbach, die we even later oversteken.
Dan klimmen we weer omhoog naar een uitzichtpunt en zien we Virneburg onder ons liggen. Via verschillende bochten dalen we af naar Virneburg en komen weer uit bij het beginpunt van deze wandeling.

Burchtruine
Eifelpanorama
Eifelpanorama
Virneburg
Uitkijkhut