Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Vier-Berge-Tour 12,7km.

GPS
RouteInformatie

De Vier-Berge-Tour begint op de parkeerplaats Erlenmuhle bij Mendig, is 12,7 km lang en in totaal wordt er 505 meter geklommen.
Vanaf de parkeerplaats Erlenmühle is het 750 meter lopen naar het beginpunt van deze Vier-Berge-Tour in het Kellbachdal bij de Erlenbrunnen.
We lopen hier bergopwaarts en even later maken we een klein uitstapje naar het rotsachtige gebied Rauhbuur met zijn massieve tufsteenwanden. Van deze stenen werden lange tijd ovens gemaakt.
Even later passeren we de parkeerplaats Schweinsgraben en lopen we verder door de bossen en steken een tweetal bruggetjes over. Verder bergopwaarts maken we weer een klein uitstapje naar de indrukwekkende rotskloven van Marxe-Lay.
Daarna lopen we verder door de bossen en komen we in een groot eikenbos met enkele erg dikke eikenbomen. Dan beginnen we aan de beklimming van de eerste berg, de Gänsehals, vanaf deze berg hebben we een fraai uitzicht over de omgeving.
Via enkele bospaden lopen we verder omhoog en komen bij de tweede berg, de Schmitzkopf en weer even later lopen we naar de top van de derde berg, de Sulzbusch. Vanaf beide bergen en onderweg hebben we steeds fraaie uitzichten op de omgeving.
Dan dalen we af door bossen, velden en weilanden. Steken de L82 over en komen langs een aantal zandgrotten aan de voet van de vierde berg, de Hochstein die we daarna gaan beklimmen. Een pittig steile klim brengt ons naar de top van de Hochstein. Boven op de top kunnen we via een smal trapje op de rotsblokken klimmen en hebben weer een prachtig uitzicht op omgeving en de Laacher See.
Als we aan de afdaling beginnen passeren we de Genovevagrot. Met wat bukwerk en een zaklantaarn kunnen we een stuk de grot inlopen.
Door de bossen dalen we vervolgens af in het Kellbachdal en passeren we onderweg verschillende rotsformaties. Na enige tijd komen we weer bij de Erlenbrunnen en lopen we terug naar de parkeerplaats Erlenmühle.

Erlenbrunnen
Tufsteenwanden
Marxe-Lay
Zandgrotten
Genovevagrot