Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Streuobstwiesenweg 9 km.

GPS
RouteInformatie

De Streuobstwiesenweg begint bij het dorpje Kärlich, is 9 km lang en in totaal wordt er 246 meter geklommen.
Bij de Sportplatz en Grillplatz Dalfter begint de Streuobstwiesenweg, waar ook een informatiebord staat over deze route.
In de bossen lopen we naar een uitzichtpunt en schuilhut en dalen daarna af naar de onderliggende boomgaarden.
Onderweg staan verschillende informatiebordjes over de talrijke fruitbomen die we passeren.
Het wandelpad gaat over een glooiend terrein en voorlopig blijven de verschillende fruitbomen ons uitzicht bepalen. Onderweg zien we ook nog vormen van kunst die allen met het fruit te maken hebben.
We steken de Kettingerbach over en blijven op enige afstand dit riviertje enige tijd volgen door een gebied wat nog steeds bepaald wordt door de fruitbomengaarden.
Nadat we werderom de Kettingerbach zijn overgestoken gaat het pad omhoog, we lopen door en langs verschillende akkervelden en komen bij de Kärlicher Berg. Hier passeren we weer verschillende informatieborden over de natuur en zijn omgeving. Op dit hoogte plateau hebben we een wijds en fraai uitzicht over de omgeving.
Daarna lopen we de bossen weer in en dalen af langs de Karl-Heinrich Grube, die door de vele bomen en struiken op dat moment niet zichtbaar is. We passeren een Mariakapel en dalen verder af naar een Grillplatz. Hier maakt de route een kleine lus naar links door de bossen en komen we bij een uitzichtpunt over de eerder gemelde steengroeve.
Dan volgt nog een kleine afdaling en komen we weer bij het beginpunt van deze wandeling.

Fruitbomen
Fruitmand
Mariakapel
Karl-Heinrich Grube
Vergezicht