Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Schwalbersteig 13,2km.

GPS
RouteInformatie

De Schwalbersteig begint bij de Linkemühle in het dorpje Niederfell, is 13,2 km lang en in totaal wordt er 484 meter geklommen.
Vanuit het fraaie dal van de Aspeler Bach, bij de Linkemühle, lopen we omhoog door de bossen en blijven een tijdje de Aspeler Bach stroomopwaarts volgen.
Even later steken we de Aspeler Bach over en komen in het dal van de Schwalber Bach. Vanaf hier gaan we dit riviertje een tijdje volgen.
Het pad langs de Schwalber Bach blijft hier gestaag heuvelopwaarts lopen door de bossen en even later steken we een zijstroom, de Teufelsbach over.
Na ruim 5 kilometer heuvelopwaarts komen we bij de boerenhoeve Schwalberhof en verlaten we voor het eerst de bossen. Via enkele lussen komen we weer in het dal van de Schwalber Bach en gaan we wederom dit riviertje verder stroomopwaarts volgen.
Vlak bij de bron van de Schwalber Bach verlaten we dit riviertje, steken een open vlakte over en dalen daarna af naar een kleine asfaltweg die we een klein stukje gaan volgen.
Dan steken we een klein riviertje over via een paar grote stapstenen en lopen een stukje steil omhoog naar een grote picknicktafel waarna we een veldweg om de kam van de heuvel gaan volgen.
Na enige tijd komen we bij de Röder-Kapelle en lopen we door en langs open korenvelden met fraaie uitzichten over de Eifel en later door het Moezeldal.
Bij Hitzlay hebben we een fraai panoramagezicht over de Moezel en de plaatsjes Oberfell en Lehmen. Hier zien we ook het stuw- en sluizencomplex van Lehmen. Vanaf hier hebben we regelmatig uitzichtpunten over het Moezeldal.
Enige tijd later komen we bij het fraaie uitzichtpunt van de Mönch-Felix Hütte, hier hebben we een fraai panoramagezicht over de Moezel en de onderliggende plaatsjes Niederfell en Kobern-Gondorf. Daarna volgt een steile afdaling en komen we weer uit in het dal van de Aspeler Bach, bij het beginpunt van deze wandeling.

Schwalberhof
Röder-Kapelle
Eifelgezicht
Moezeldal
Moezeldal