Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Saynsteig 15,3km.

GPS
RouteInformatie

De Saynsteig begint bij het slot Sayn in het dorpje Bendorf-Sayn, is 15,3 km lang en in totaal wordt er 460 meter geklommen.
Vanaf het slot Sayn en de abdijkerk lopen we door het dorpje Sayn en steken de Brexbach over waarna we direct daarna omhoog klimmen en een oude spoorlijn oversteken.
We klimmen nog even door en hebben een fraai uitzicht op het slot, de abdijkerk en de oude burcht Sayn.
Op afstand passeren we de Schnatzberg en lopen naar het Meisenhof waar het goed vertoeven is op het terras.
Via de nodige bospaden bereiken we een nagebouwde Romeinse toren waarna we fors afdalen naar het dal van de Brexbach. Even later bereiken we weer de oude spoorlijn waar we onder door lopen langs de Brexbach.
Vanaf nu blijven we voorlopig het dal van de Brexbach volgen en zullen regelmatig de voormelde oude spoorlijn passeren via een aantal boog viaducten.
Geruime tijd later bereiken we het dal van de Nauorter Floß, we verlaten het dal van de Brexbach en klimmen in het dal van de Nauorter Floß omhoog.
Weer even later buigen we af en lopen naar het dorpje Stromberg waar we de L306 oversteken en de bossen inlopen van de Telegraphenberg. Hier is het wisselend klimmen en dalen tot we weer de L306 oversteken.
Dan dalen we weer af naar het dal van de Brexbach en passeren we een picknickhut waaruit we een panoramisch uitzicht hebben over het Brexbachdal en het plaatje Sayn. Nu wordt het weer wisselend dalen en klimmen tot we de oude burcht van Sayn bereiken. Vanaf de terrassen rondom de oude burcht hebben we weer fraaie uitzichten over Sayn.
De route loopt verder tussen de dikke vestingsmuren van de burcht uit 1152, langs de poort van de burcht en daalt daarna af naar het slot en de abdijkerk van Sayn waar we deze route begonnen.

Romeinse toren
Brexbach
Oude spoorlijn
Burcht Sayn
Slot/Abdijkerk Sayn