Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Rheingoldbogen 12,6km.

GPS
RouteInformatie

De Rheingoldbogen begint bij het kerkhof van het dorpje Brey, is 12,6 km lang en in totaal wordt er 292 meter geklommen.
Vanaf de parkeerplaats bij de begraafplaats van Brey lopen we een stukje door het dorpje Brey en lopen daarna een bosgebied binnen en passeren een uitkijkhut.
Even later zien we rechts een informatiebord over een Romeinse watergang en de eerste sporen van deze Romeinse watergang. Een stukje verderop (achter een ander informatiebord) liggen nog meer stukken van deze Romeinse watergang.
Dan dalen we af, passeren een sportveld en klimmen weer langzaam omhoog en hebben fraaie uitzichten op de omgeving. Vanaf nu volgen we geruime tijd een pad door de bossen van het Breyse Wald en passeren we zo af en toe kleine akker.
Na het lange traject door de bossen komen we bij de Jakobsberg, een luxe hotel/golfcomplex dat gevestigd is in een oud Jezuïetenklooster. Rondom het hotel liggen fraaie tuinen met kunstwerken.
Dan dalen we een stukje af en krijgen we ineens een wijds uitzicht op de Rijnvallei met zijn vele wijngaarden en de stad Boppard. Vanaf nu blijven we boven de wijngaarden lopen en blijft de Rijn met de daaraan gelegen dorpjes ons uitzicht bepalen.
Ruim 2 kilometer lang genieten we van het wijdse uitzicht over de Rijnvallei, lopen we langs of tussen de wijngaarden door en passeren verschillende bankjes. Dan lopen we over een hoogteplateau met verschillende akkervelden en komen bij de Muttergotteskapelle die fraai gelegen is in de bossen.
Na een afdaling over enkele bospaden komen we bij een picknickhut en hebben we weer een uitzicht over de Rijnvallei. Hier zien we het fraaie kasteel Marksburcht en het daaronder gelegen plaatsje Braubach.
Dit uitzicht blijft nu ons beeld bepalen en we dalen verder af waarna we weer uitkomen bij het beginpunt van deze wandeling.

Romeinse watergang
Jakobsberg
Rijnvallei
Muttergotteskapelle
Marksburcht