Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Pyrmonter Felsensteig 11,7km.

GPS
RouteInformatie

De Pyrmonter Felsensteig begint op de parkeerplaats bij de Pyrmonter Mühle bij het dorpje Roes, is 11,7 km lang en in totaal wordt er 363 meter geklommen.
Vanaf de parkeerplaats, lopen we een klein stukje langs de weg omhoog en lopen daarna verder omhoog de bossen in.
Boven aangekomen, steken we de weg over en lopen verder omhoog en passeren een overdekte muur met beelden van de kruiziging.
Daarna lopen we verder omhoog en komen bij een open hoogte plateau, waar we een weids uitzicht hebben op de omgeving.
Vanaf nu lopen we over dit plateau verder langs verschillende akkers, over de Heidberg en verder naar het hoogste punt, de Sammetzkopf, waar een groot kruis staat en een steen met gegraveerde informatie over de omgeving.
Even later na een picknickhut, lopen we het natuurgebied van de Juckelberg binnen. We dalen door de bossen af naar het dal van de Elzbach. Bij het riviertje de Elzbach aangekomen, blijven we het smalle pad langs de oever door dit verlaten Elzdal een tijdje volgen. Het pad gaat wisselend omhoog en omlaag, maar komt steeds weer bij de Elzbach terug.
Na enige tijd, passeren we de Hauerhutte, een fraaie picknick plek en lopen we verder door het dal van de Elzbach, die we een paar keer oversteken. Zowel de Elzbach als het wandelpad passeren regelmatig verschillende steile rotswanden en steenklippen.
Dan komt de Burg Pyrmont in zicht, een fraai gelegen burcht die nog in takt is en bezichtig kan worden. Na deze burcht loopt de route verder door het dal van de Wahlbach, die even later in de Elzbach stroomt. Bijna aan het einde van de route komen we bij Pyrmonter Mühle, waar de Elzbach via fraaie waterval een aantal meters omlaag valt.
Direct daarna komen we weer bij het beginpunt van deze Pyrmonter Felsensteig.

Sammetzkopf
Elzbachdal
Burg Pyrmon
Burg Pyrmon
Waterval Elzbach