Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Pellenzer Seepfad 16km.

GPS
RouteInformatie

Het Pellenzer Seepfad begint op de parkeerplaats Tumulus bij het dorpje Nickenich, is 16 km lang en in totaal wordt er 594 meter geklommen.
Op de parkeerplaats staat een Romeins grafmonument en een stukje verderop nog enige Romeinse beelden.
Vanaf de parkeerplaats lopen we omhoog en passeren enkele uitzicht punten op Nickenich.
Daarna steken we de L116 over en lopen door de bossen omhoog en passeren een kleine boskapel.
Dan komen we in een open terrein en hebben uitzichten over verschillende akkergronden en heuveltoppen van het Siebengebirge. De route loopt verder langs een steengroeve en na enige tijd passeren we de ruine van een oude opleidingsschool uit de 2e wereldoorlog.
Dan dalen we af naar het kratermeer van Maria Laach en komen op een pad dat langs het meer loopt dat we geruime tijd gaan volgen. Langs dit pad zien we op verschillende plekken geologische formaties langs de rotswanden. Aan de andere zijde van het meer zien we het klooster en de kerkabdij van Maria Laach liggen.
Na geruime tijd verlaten we de oevers van dit meer en lopen weer omhoog naar de Krufter Ofen op ruim 400 meter hoogte. Na een picknick hut komen we bij het panoramische uitzichtpunt van de Teufelskanzel waarna een afdaling volgt langs enkele rotswanden naar de Krufter Waldsee.
Vanaf het bosmeer lopen we door de bossen en passeren verschillende houtsculpturen en wandelen verder naar de Eppelsberg. Onderweg kan men nog een kleine uitstap maken naar de Hermann schuilhut waar men een fraai panoramisch uitzicht heeft over de omgeving.
Bij de Eppelsberg passeren we een indrukwekkende 'Aschewand' ('wand van as', ook wel 'Schwarzen Wand' genoemd) die de Laacher-See vulkaan 13.000 jaar geleden heeft achtergelaten en even verderop zien we de afgraving van de Eppelsberg.
Daarna wandelen we door de bossen terug naar de parkeerplaats bij het Romeinse graf waar deze wandeling begon.

Romeinse graf
Boskapel
Uitzicht Siebengebirge
Maria Laach
Eppelsberg