Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Nette-Schieferpfad 9,2km.

GPS
RouteInformatie

Het Nette-Schieferpfad begint op het Dorfplatz in Trimbs, is 9,2 km lang en in totaal wordt er 295 meter geklommen.
Bij de brug over de Nette staat het informatiepaneel met uitleg over deze route.
We lopen langs het riviertje de Nette het plaatsje Trimbs uit en lopen door de Nettevallei.
Dit fraaie dal blijven we enige tijd volgen en daarna gaan we bergopwaarts. Boven aangekomen hebben we een fraai uitzicht over Trimbs en de omgeving. Hier zien we ook een oude Romeinse trap die in de rotsen is uitgehouwen.
Over een hoogteplateau lopen we verder en komen bij de toren van een oude mijnschacht. We dalen langs de berg af naar beneden en zien daar de ingang van een vluchttunnel van de eerder genoemde mijnschacht.
Daarna lopen we langs enkele akkervelden en hebben een fraai uitzicht op de omgeving. We klimmen weer verder omhoog en zien het Nettedal onder ons. Over een smal rotspad dalen we af en passeren weer een paar ingangen van vluchttunnels van enkele oude mijnschachten.
Beneden in het Nettedal aangekomen volgen we de Nette een tijdje en komen langs een fraai aangelegd vispark, vijvers en bij een waterval met een vistrap. Via een smal pad blijven we de Nette volgen en na een poosje klimmen we omhoog naar de ingang van een oude spoortunnel. Hier hebben we een fraai uitzicht op de omgeving en het oude Nettetal viaduct.
We lopen door de verlichte oude spoortunnel en daarna over een spoorviaduct. Hierna klimmen we via een smal pad omhoog naar de Burgkopf waar we een fraai uitzicht hebben over het Nettedal en de omgeving.
Daarna volgt een lange afdaling naar Trimbs waar we deze fraaie route zijn gestart.

Romeinse trap
Rotspad
Oude Spoortunnel
Trimbs
Trimbs