Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Monrealer Ritterschlag 13,7km.

GPS
RouteInformatie

De Monrealer Ritterschlag begint op de parkeerplaats bij het station bij het dorpje Monreal, is 13,7 km lang en in totaal wordt er 508 meter geklommen.
Vanaf het station lopen we via een aanlooproute naar het historische centrum van Monreal, een leuk klein plaatsje waar veel vakwerk huisjes staan.
Vlakbij de kerk ligt een brug en hier begint de wandelroute. Hier staat ook een informatiepaneel met tekst over deze wandeling.
Daarna lopen we langs het riviertje de Elzbach, onder de oude brug door en verlaten Monreal. We klimmen omhoog, blijven de Elzbach volgen al stroomt deze nu ver onder ons.
Na enige tijd dalen we weer af en komen bij het rustpunt Schurenhof waar we de Elzbach oversteken.
Nu verlaten we de Elzbach en lopen langzaam omhoog de bossen in. Via verschillende paden klimmen we verder naar de top van de Juckelsberg.
Hier hebben we fraaie uitzichten op de omliggende dalen. Daarna lopen we het Monrealer Wald in en dalen af naar de vallei van de Thurelzbach. We komen bij een klein meertje nabij de spoorlijn en blijven de Thurelzbach volgen, lopend over een soort bergkam. Via een tunnel lopen we onder de spoorlijn door en klimmen daarna weer omhoog.
Bij de Angstmuhle steken we de Elzbach over en daarna volgt een korte maar forse klim naar boven. Boven aangekomen hebben we een fraai uitzicht over Monreal en komen de beide burchttorens in zicht.
Na een bezoek aan de beide kasteelruïnes dalen we flink af naar Monreal. Hier gaat de spoorbaan in een tunnel onder de kasteelruïne door. Daarna komen we weer in het historische Monreal en lopen we naar het beginpunt van deze fraaie wandeling.

Monreal
Uitzicht
Pad Heuvelkam
Kasteel & Monreal
Kasteel & Monreal