Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Koberner Burgpfad 17km.

GPS
RouteInformatie

Het Kobener Burgpfad begint bij het Pfarrhaus in het dorpje Kobern-Gondorf, is 17 km lang en in totaal wordt er 517 meter geklommen.
Vanuit Kobern, lopen we tussen de wijngaarden omhoog naar de Niederburg, een ruine met toren en een fraai uitzicht over Kobern.
Daarna loopt de route via een kruisweg met verschillende kapelletjes verder omhoog naar de prachtig gelegen Matthiaskapel en de Oberburg.
Dan lopen we, over smalle paden de bossen in en passeren even later de Quidebron en de Sauerbrunnen. Bij beide bronnen zijn picknick plekken aangelegd.
De route loopt nu verder omhoog en na enige tijd passeren we op enige afstand het dorpje Wolken. Nog steeds loopt de route hier door de bossen, echter enige tijd later komen we op een hoogte plateau met wijdse uitzichten over de omgeving.
Voorlopig blijft dit uitzicht de route bepalen, we passeren enkele boerderijen en dalen daarna af naar het Keberbachdal en het riviertje de Keberbach.
Bij de Keberbach aangekomen, blijven we voorlopig voor ruim 2 kilometer dit riviertje door het fraaie Keberbachtal, over een smal pad volgen tot aan Gelachmuhle. Onderweg passeren we verschillende rotspartijen. Daarna gaat de route weer steil bergopwaarts en passeren we op de top een energiepark met veel zonnepanelen.
Vanaf hier hebben we weer een fraai uitzicht over de Moezel en het Moezeldal. Via een smal serpentinepad lopen we wisselend omhoog en omlaag, maar blijven prachtige uitzichten houden op het Moezeldal. Onder ons komt Kobern in zicht en even later dalen we steil af naar het beginpunt van deze fraaie route.

Niederburg
Matthiaskapel
Bosgezicht
Keberbachtal
Keberbachtal