Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Traumpfade (Droompaden) wandelingen

RouteInformatie

In de Vulkaaneifel, waar nog geen 13.000 jaar geleden vuurstormen raasden, zwaveldampen rondwaaiden en as- en lavamassa's regenden, ligt thans een groen en vruchtbaar heuvelachtig landschap.
In dit gebied zijn droompaden ontwikkelt en gemaakt. Het zijn kleine ontdekkingen die stuk voor stuk veel informatie geven over de omgeving en de bijzonderheden onderweg. Regelmatig vindt men onderweg informatiepanelen met tekst over de omgeving.
Deze kwalitiatief hoogwaardige wandelingen maken een intensief natuurgenot mogelijk en zijn met een lengte tussen 7 en 18 km speciaal afgestemd op natuurwandelaars die een dag vol belevenissen en tegelijkertijd ontspanning in de natuur zoeken.
Een betrouwbare bewegwijzering en een systeem van informatiepanelen horen evengoed bij de filosofie van de droompaden als de speciaal op hun schoonheid uitgezochte landschappen en de inrichting van gezellige picknickeilandjes en droombankjes onderweg.
In totaal dragen tot nu toe 26 rondwegen van een hele of halve dag de naam 'Droompad'. Vijf van deze wandelpaden liggen er aan de Rijn, zeven aan de Moezel en maar liefst veertien wandelpaden kunnen in de Vulkaaneifel bewandeld worden.
Alle paden liggen ruwweg in het gebied tussen Andernach, Koblenz, Cochem en Daun. Rondom de plaatsen Mayen en Mendig liggen de meeste van deze Traumpfaden, zoals ze in Duitsland worden genoemd.
De droompaden zijn allemaal rondwandelingen en bij de verschillende startpunten zijn uitstekende parkeervoorzieningen gemaakt. Deze liggen vaak direct aan het begin van de route maar men wordt ook regelmatig via een korte route naar de hoofdwandeling gewezen.
Bij elk beginpunt staat een informatiepanneel over de route.

De Duitse Traumpfaden hebben een eigen website die men hier kan vinden: www.traumpafde.info
Op deze site vindt u niet alleen de nodige informatie maar ook de beschrijvingen en GPS-tracks. Tevens kunt u hier de benodigde brochures bestellen. Verder vindt u op de site van elke droompad veel foto's, een interactieve routeplanner en kunt u van elk wandelpad een filmpje bekijken.