Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Höhlen- & Schluchtensteig Kell 12,2km.

GPS
RouteInformatie

De Höhlen- & Schluchtensteig Kell begint bij de parkeerplaats Bergwege bij het dorpje Kell (Andernach), is 12,2 km lang en in totaal wordt er 405 meter geklommen.
Vanaf de parkeerplaats Bergwege aan de K57 buiten Kell lopen we over een heuvelachtig terrein, tussen de verschillende graanvelden door naar het Krayenbachtal richting de Krayenbachmühle.
Daarna wandelen we het Pönterbachtal in, passeren een schuilhut en lopen omhoog naar het uitzichtpunt van Schweppenburgblick en even later bereiken we een uitzichtpunt op het dorpje Lützingen. Dan volgt een forse afdaling in het dal van de Bröhlbach waar we onder de stenen bogen van de spoorlijn van de Bröhltalbaan (Vulkaanexpress) doorlopen.
Hier in het Bröhtal komen we bij de Trasshöhlen van Tönisstein. Deze Trasshöhlen zijn een serie imposante grotten waar men vrij doorheen kan dwalen. Deze opmerkelijke grotten hebben een geschiedenis die ver terug gaat in de tijd toen de Eifel nog vulkanisch actief was. Een deel van de wandelroute loopt dwars door één van de grotten en langs tufsteenwanden.
Nadat we verschillende grotten hebben bekeken wandelen we verder en komen in het dal van de Tönissteinerbach en lopen we de Wolfsschlucht in. In deze schlucht zien we fraai rotsformaties, enkele mineraalbronnen in de beekbedding en zelfs een waterval. Daarna klimmen we het dal uit en lopen we verder langs de bosrand. Even later passeren we een Romeinse bron waaruit koolzuurhoudend mineraalwater met een lichte zwavelgeur op borrelt.
We klimmen verder omhoog en lopen een rustig zijdal in waar we een tweede Romeinse waterbron passeren. Na nog een steile klim komen we op een hoogvlakte vol met korenvelden en hebben we een fraai uitzicht op de omgeving.
Even later komen we weer bij de parkeerplaats Bergwege waar we dit Traumpfad begonnen.

Krayenbachmühle
Bröhltalbaan
Trasshöhlen
Wolfsschlucht
Romeinse waterbron