Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Hochbermeler 10,1km.

GPS
RouteInformatie

Het Hochbermeler droompad begint voor het gehucht Fensterseifen bij het dorp Bermel, is 10 km lang en in totaal wordt er 360 meter geklommen.
Nadat de auto vlak voor Fensterseifen is geparkeerd lopen we Fensterseifen in en gaan naar het beginpunt van deze route waar een informatiepaneel staat met tekst over de wandeling.
We lopen het dorpje uit en gaan omhoog naar de top van de Schalkopf en dalen daarna af. We passeren een insektenhotel en komen op een hoogteplateau. Hier hebben we fraaie uitzichten op de omgeving.
We passeren een verbindingsweg die aansluiting geeft naar het droompad van Monreal Ritterslag en dalen verder af naar Heumenhof. We komen vlak bij een spoorlijn uit die hier door het Thürelzer Bachtal loopt.
We volgen op afstand een stukje van de spoorlijn en het riviertje de Rumpelbach. Daarna klimmen we langzaam omhoog en hier passeren we een oude kolenbrandershut.
We lopen verder langzaam omhoog en komen op een open vlakte met een fraai uitzicht langs de Geerberg en daarna lopen we door de bossen verder omhoog naar de top van de Hochbermel.
Op de Hochbermel is een uitzichtpunt en vanaf hier hebben we een fraai uitzicht op een onderliggende steengroeve en de omgeving. Enkele geiten met bellen houden ons hier gezelschap en bedelen om eten.
Dan begint een lange bochtige afdaling richting Bermel. We komen bij de rand van de berg waar verschillende banken staan en van hieruit hebben we een prachtig uitzicht over Bermel en de omgeving. Even later komen we aan de voet van de eerder gemelde steengroeve waar vele soorten wilde bloemen staan.
We blijven nu afdalen, steken een paar kleine beekjes over en voorbij een kleine kappel bereiken we weer Fensterseifen waar we dit droompad zijn gestart.

Insektenhotel
Kolenbrandershut
Uitzicht Bermel
Steengroeve
Picknickplaats